Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PYTANIE]Od jakiego języka zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Elo all mam pytanie od jakiego języka zacząć się uczyć projektowania stron/stawiania własnych stron itp.Mówię odrazu,że uczył się będę podstaw.Za dwa lata idę do szkoły zaocznej na informatyka,ale aktualnie nie mam informatyki a jedyne co mnie interesuje od zawsze to informatyka(naprawienie sprzętów itp)Dlatego też chciałbym zacząć naukę już teraz.Prosze poprowadzić mnie trochę napisać od czego zacząć itp.Dzięki

Moja twórczość:

FishBot:

http://www.speedyshare.com/p8S3X/FishBot.rar

Opublikowano

Najlepiej zacząć od podstaw html i css bo przy tym zrobisz dobrą stronę :) A potem dodatki jak php i inne :)

Popatrz po róznych stronach są darmowe testy online na html i css:)

Opublikowano

HTML + CSS -> PHP -> JQUERY/JS

Bije? xD

Zaczynasz sobie od Html---->potem dokładasz CSS------>następnie doszkalasz się szybko z javascript--------> Znając poprzednie języki wybierasz sobie tutaj drogę PHP bądź Python. Na twoim miejscu jak już chcesz iść tą drogą wziąłbym się za Pythona bo oferuje więcej opcji (nie tylko pisania skryptów do stron), a JQuery to przy okazji, bo w sumie to nie ważny język.

//Nie, nie bije. Pamiętaj, że każdy ma swoje zdanie i każdy uczy się po swojemu jak mu lepiej. Pozdrawiam, Kaś.

1368908122-U621182.png

Moderator Tworzenia stron WWW , ex.Moderator Dark Orbit,ex. Moderator Diablo, Helper Pogaduszek, Metin2, Dobre programy, Fan Art, MPC Media Team Recenzent.

Opublikowano

Posłuchaj kolegów, ale możesz jako zamiennik za PHP pouczyć się dużo bardziej "nowoczesnego" ASP.NET

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...